Kursy gastronomiczne które odbyły się w październiku 2022 na Kaszubach to drugi wyjazd uczniów brażowej szkoły w ramach projektu ,,Wiedza oparta na praktyce-modernizacja kształcenia w powiecie wałeckim".

     Możliwość udziału w tak ciekawym przedsięwzięciu sprawiła, że uczniowie nabyli nowe umiejętności kulinarne, poznali nowe smaki potraw kaszubskich, jak również zobaczyli niezwykłe miejsca w pięknie położonym Trójmieście.

Wspólna integracja, praca w grupach oraz degustacja samodzielnie przygotowanych potraw słodkich i słonych na długo zostanie w pamięci i pomoże w stawianiu kolejnych kroków sztuki kucharskiej.

Oprócz zdobytego doświadczenia branżowego uczniowie zwiedzili min. Muzeum Solidarności, Akwarium Gdyńskie, Starówkę w Gdańsku. Do domu wróciliśmy w dobrych humorach, bogatsi o wiedzę, umiejętności i doświadczenia.

Dowodem zadowolenia młodzieży z wycieczki było pytanie-kiedy znowu jedziemy?:)

Bardzo dziękujemy za twórczo spędzony czas-

Ewelina Ludwiczak i Barbara Rosochacka:)

 

 Nauczyciele PCKZiU wzięli udział w kursie  " CNC z programowania Heidenhain". Termin szkolenia 05.10.2019-24.11.2019

Dokumentacja fotograficzna szkolenia Kurs kierowca wózka widłowego 10.04.2021 - 25.04.2021. Kurs przeprowadzony przez UNIWERSYTET OŚWIATOWY z Piły.

Nowy charakter potraw polskich wzbogacony w smaki śródziemnomorskie , delikatność i puszszystość kuchni francuskiej przygotowany przez młodzież na warsztatach z projektu - smaki kuchni międzynarodowej na przyjęciach okolicznościowych.