Kursy gastronomiczne które odbyły się w październiku 2022 na Kaszubach to drugi wyjazd uczniów brażowej szkoły w ramach projektu ,,Wiedza oparta na praktyce-modernizacja kształcenia w powiecie wałeckim".
Możliwość udziału w tak ciekawym przedsięwzięciu sprawiła, że uczniowie nabyli nowe umiejętności kulinarne, poznali nowe smaki potraw kaszubskich, jak również zobaczyli niezwykłe miejsca w pięknie położonym Trójmieście.
Wspólna integracja, praca w grupach oraz degustacja samodzielnie przygotowanych potraw słodkich i słonych na długo zostanie w pamięci i pomoże w stawianiu kolejnych kroków sztuki kucharskiej.
Oprócz zdobytego doświadczenia branżowego uczniowie zwiedzili min. Muzeum Solidarności, Akwarium Gdyńskie, Starówkę w Gdańsku. Do domu wróciliśmy w dobrych humorach, bogatsi o wiedzę, umiejętności i doświadczenia.
Dowodem zadowolenia młodzieży z wycieczki było pytanie-kiedy znowu jedziemy?:)
Bardzo dziękujemy za twórczo spędzony czas-
Ewelina Ludwiczak i Barbara Rosochacka:)